JEDNO ŻYCIE – artystyczny program profilaktyczny

Piotr "Poison" Plichta tak pisze o sobie i o programie:

"Bazując na swoim – ciężkim, ale mam nadzieję – dla wielu pouczającym doświadczeniu, w połączeniu z tym, co kocham robić, czyli muzyką, stworzyłem artystyczny program profilaktyki uzależnień „Jedno życie". Jego innowacyjność polega nie tylko na przekazywaniu dzieciom i młodzieży autentycznej historii, ale również na sposobie komunikacji z uczniami, który opieram na muzyce – rapie. Wyrażam głęboką nadzieję, że choć w niewielkim stopniu zainteresuje Państwa profil mojej działalności, a w konsekwencji, że uda mi się nawiązać współpracę również i z Państwa placówką oświatową.

Z muzyką, a konkretnie z rapem, związany jestem od kilkunastu lat. Moja muzyka zawiera pozytywny przekaz, który trafił już do wielu młodych ludzi. Na koncertach, rekolekcjach, czy spotkaniach profilaktycznych w szkołach, a także zakładach karnych, dzielę się swoją historią, opowiadam o swojej przeszłości oraz przekonuje, że można żyć bez nałogów. To zróżnicowane grono odbiorców świadczyć może o jednym – w wielu środowiskach, niezależnie od przedziału wiekowego czy całokształtu wszelkich innych okoliczności, zawsze znajdzie się ktoś, do kogo bezpośrednio czy nawet pośrednio dotrze moje świadectwo, i kto nauczy się na moich błędach."

Artystyczny program profilaktyczny funkcjonuje zgodnie z zasadą "lepiej zapobiegać niż leczyć". Piotr Plichta w mocny, inspirujący i dający do myślenia sposób przekazuje swoje doświadczenia oraz dzieli się poruszającą historią swojego życia. To lekcja, której się nie zapomina.

Dla kogo?

Dla szkół, kościołów, organizatorów konferencji czy obozów.

Gdzie?

W całej Polsce.

Jak?

Poprzez zakładkę kontakt na stronie jedno-zycie.pl lub stronę fundacjanovo.pl.

Polecamy film promocyjny projektu!

Jak możesz przekazać wsparcie dla fundacji arrow
Lubisz pomagać i zastanawiasz się co właściwie mógłbyś zrobić?
Z nami masz wiele możliwości wyrażania dobra.
Wesprzyj nas, a przez nas innych.